zde se nacházíte:
Úvod > O nás > Blog > Svěřte nemovitost jednomu zprostředkovateli. Vyděláte na tom!

Svěřte nemovitost jednomu zprostředkovateli. Vyděláte na tom!

20.10.2014

Situace na realitním trhu je stále relativně nepřehledná. Některá média tvrdí, že došlo ke skokovému nárůstu cen nemovitostí, ale jaká je opravdu skutečnost?


Po klidných letních měsících pozorujeme zvyšující se zájem poptávajících po koupi nemovitosti, zejména pak po bytech a rodinných domech v Praze a nejbližším okolí. Silná poptávka může být dána nižšími úrokovými sazbami či omezenou nabídkou nemovitostí, která aktuálně na trhu panuje. Na první pohled se může zdát, že zakázek je nepřeberné množství (sreality.cz aktuálně nabízí 151.000 zakázek), ale až při důkladné analýze poptávající zjistí, že řada nabídek je zcela mimo cenovou realitu či daná nemovitost je nabízena několika zprostředkovateli.

Jak vlastně funguje dnešní realitní trh s nabídkou nemovitostí? Nezasvěcení se mohou mylně domnívat, že prodávající vybírá zprostředkovatele dle zkušeností, doporučení či míry sympatií k tomu či onomu realitnímu makléři. Ano, tímto způsobem funguje OMEGA REALITY a část kultivovaného realitního trhu. Zbylá část jsou „dovolávači“ privátních nabídek prodávajících.

Vlastník nemovitosti hnán vidinou jednoduchého a hlavně levného prodeje (bez provize) zveřejní svoji nabídku na některém z bezplatných internetových serverů a poté ho zaplaví smršť telefonických hovorů od méně či více kvalitních zprostředkovatelských agentur.

Během pár dní může očekávat internetovou prezentaci své nabídky několika realitkami za různé ceny, s různými informacemi a rozličnou kvalitou fotografií. Tento způsob prodeje je většinou předem odsouzen k neúspěchu. Kupující obvykle chtějí kupovat od jednoho partnera, nikoliv jednat s více zprostředkovateli.

Z praxe jsou známy i případy, kdy kupující prostřednictvím vícero realitek „tlačí“ na snížení ceny. Vlastník je pak vystaven tlaku ze strany zprostředkovatelů, kteří chtějí za každou cenu prodat a nedosáhne tak výhodné prodejní ceny. Klientům doporučujeme vybrat jednoho zprostředkovatele a tomu svěřit prodej své nemovitosti na tři měsíce. To je cesta k úspěšnému a klidnému prodeji.

Exact Swiss rolex replica With Swiss Clone Movemen.