zde se nacházíte:
Úvod > O nás > Blog > Soused prodal za víc….

Soused prodal za víc….

04.02.2019

Soused prodal za víc….

Realitní makléř to v dnešní době nemá vůbec jednoduché. Dokonce ani v případě, kdy svoji práci vykonává více jak dvacet let. Dalo by se odtušit, že by po této době měl mít dostatek znalostí, zkušeností, ale i finančního zabezpečení, aby svoji práci mohl vykonávat na profesionální úrovni.

Představa, že do realitní kanceláře s dlouholetou historií zavolá klient, sjedná si schůzku s obchodníkem, přičemž si nechá doporučit cenu a uzavře výhradní smlouvu, je sice lákavá, ale spíše výjimečná.


Než se mu podaří zakázku získat do nabídky, tak svádí první kolo boje na téma požadované ceny ze strany vlastníka. Pomyslné nůžky mezi představou makléře (trhu) a nabízejícího bývají obvykle 20%. Argumenty odborného typu naráží na pevnou zeď cenové představy prodávajícího, která je podporována leckdy nesmyslnými cenami publikovanými na internetu.

Často je prodávající utvrzován ve správnosti svého očekávání skutečností, že soused prodal za daleko vyšší cenu. Leckdy mu však uniká podstatný fakt, že cena, za kterou byla vedlejší nemovitost viděna v nabídce, byla nabídková a samotný prodej byl možná uskutečněn za výrazně nižší peníze.

Zcela odzbrojující je určení ceny prodávajícím dle jeho potřeby pořídit další nemovitost (z prodeje bytu 3+1 třeba i rodinný dům), rozdělit společné jmění manželů (za jeden byt pořídit dva byty) či vypořádat dědictví (z prodeje garsonky chce každý dědic milión).

Exact Swiss rolex replica With Swiss Clone Movemen.