zde se nacházíte:
Úvod > O nás > Blog > Obejděte si svoji realitku.

Obejděte si svoji realitku.

12.06.2014

O situaci na realitním trhu byla napsána řada odborných i laických pojednání. V mediálních zkratkách mohou obvykle za všechna zla realitky, advokáti či exekutoři. Relativně málo prostoru je věnováno snahám o vynechání realitní kanceláře z obchodu.

Zkrátka ji nechat utratit peníze za inzerci, realizaci prohlídek či administrativní servis a obchod realizovat bez ní. Upřímně se tomu ani nedivím, neboť mnoho realitních „pokustonů“ nabízí nemovitosti bez jakéhokoliv smluvního zajištění. Vzhledem k tomu, že značnou část obchodů realizujeme přímým odkupem či výplatou zálohy předem, zažíváme bizarní situaci, které stojí za stručnou zmínku.

Několikrát jsme již zažili telefonát od zájemce, který nám (jakožto vlastníkovi přímo odkoupené nemovitosti) nabízel, abychom „obešli“ zprostředkovatele. Personální propojení společnosti realizující přímý odkup a zprostředkovatele zřejmě tomuto zájemci uniklo.

Kapitolu sama pro sebe tvoří „obchazeči“, kteří si vyhlédnou nemovitost, u které právě probíhá proces úhrady exekucí (oddlužení). Vyčíslení pohledávek jednotlivých exekutorů trvá leckdy i řadu týdnů, po které nemůže být nemovitost prodána, nicméně ji lze na trhu nabízet. Někteří nedočkavci se nám pak snaží „utáhnout“ vlastníka nemovitosti na nabídku rychlého jednání bez účasti zprostředkovatele. Při absenci znalostí a praxe jim zřejmě uniká skutečnost, že hypotékou exekuce opravdu nepoplatí.

Další skupinou záškodníků jsou takzvaní kritici, kteří se snaží u vlastníka nabízené nemovitosti vyvolat dojem, že zprostředkovatel je nečinný a samotný prodej nemovitosti bojkotuje. Cílem je očernit realitní kancelář, stlačit cenu dolů a pak možná koupit. Leckdy se však přihodí, že zájemce tuto hru rozjede u více nemovitostí a nakonec žádnou z nich nepořídí.

Exact Swiss rolex replica With Swiss Clone Movemen.