zde se nacházíte:
Úvod > O nás > Blog > Jak řešit exekuce a dluhy?

Jak řešit exekuce a dluhy?

15.12.2014

Mediálně vděčné téma – vysoká míra zadlužení domácností se v poslední době čím dál tím častěji objevuje na titulních stránkách novin. Je situace opravdu tak zlá? Na tuto otázku není jednoznačné odpovědi.

Novinové titulky věští bezmála apokalypsu, nicméně v praxi není situace zřejmě tak zlá. S dluhy a exekucemi našich klientů se v různé obdobě setkáváme téměř denně. Devadesát procent všech případů je více či méně obtížně řešitelných. Prvním předpokladem úspěšného oddlužení je uvědomění si situace a pohlédnutí nepříjemné pravdě do očí.

Občas klienti, kteří se zajímají o naše služby, odmítnou zpočátku navrhovaný postup s tím, že situaci vyřeší sami. Často spoléhají na půjčku od rodiny nebo od nebankovní instituce. Není však mnoho těch, kteří bez obav poskytnou půjčku člověku, vůči kterému je vedena exekuce či má dluh.

Možností je dohodnout s exekutorem splácení dluhu. Výsledkem však leckdy bývá úhrada několika splátek a poté pokračování bezútěšné situace. Vrátí-li se k nám žadatel o půl roku později, bývá často již pozdě na efektivní řešení.

Klienti často ani netuší, kolik je vůči nim vedeno exekucí a u jakého počtu exekutorů. Na stůl nám „hodí“ balík svých dluhů a pro nás začíná téměř detektivní práce, kdy musíme rozkrýt jednotlivé závazky a získat vyčíslení pohledávek od exekutorů. Poté jsme schopni klientovi doporučit nejvýhodnější řešení.

Situace bývá jednodušší, když klient vlastní nemovitý majetek. Vstoupíme do jednání s exekutory, z našich prostředků uhradíme jednotlivé dluhy a zároveň zajistíme i prodej nemovitosti za nejlepší možnou cenu na trhu. Často pro klienty vyhledáváme i novou nemovitost ke koupi či pronájem. V ideálním případě může proces oddlužení trvat jeden až dva měsíce.

Exact Swiss rolex replica With Swiss Clone Movemen.