zde se nacházíte:
Úvod > O nás > Blog > Jak funguje přímý odkup nemovitostí?

Jak funguje přímý odkup nemovitostí?

25.10.2019

Jak funguje přímý odkup nemovitostí?

 
Často hovořím s klienty, kteří mají v úmyslu nabídnout nemovitosti k přímému odkupu. Mylně očekávají, že za ni dostanou zlomek její skutečné ceny. Obvykle tomu však tak není. Pojďme se podívat na konkrétní příklad, kdy jsme prováděli odkup domu v obci Pyšely nedaleko Benešova.

Prodávající se „zastavil“ u nás v kanceláři v listopadu minulého roku a téměř mezi dveřmi avizoval, že na jaře bude prodávat dům nedaleko Prahy. Uplynulo několik měsíců a v létě tohoto roku jsme se znovu potkali, přičemž obchod začal získávat konkrétní obrysy. Klienta jsem se snažil zpočátku přesvědčit, aby nám nabídku svěřil k výhradnímu zprostředkování.

Tato varianta se mi jevila jako nejvhodnější, neboť prodávající na uskutečnění obchodu nikterak nespěchal. Byť od nás obdržel cenové doporučení a nabídku na zprostředkování výhradního prodeje, tak stále více preferoval přímý odkup. Jedním z motivů mohla být nevyřešená situace s pozemky. Ve skutečnosti byla oplocena větší část pozemku, než k nemovitosti náležela a přístup k objektu byl přes cestu cizího vlastníka.

Klient měl zřejmě obavy z možných potíží, které by mu tento právní vztah mohl přinést. Mé ujištění, že vše se dá po právní stránce ošetřit, případně situaci projednat s vlastníky dotčených pozemků a situaci narovnat ho neuklidnilo. Prodávajícímu jsme tedy předložili nabídku na přímý odkup a ten ji bez sebemenšího zaváhání přijal.

V průběhu několika dní byla zpracována smluvní dokumentace a kupní cena složena do úschovy. Nyní je již v katastru jako vlastník zapsána naše společnost a situaci kolem pozemků dáváme postupně do pořádku.

Exact Swiss rolex replica With Swiss Clone Movemen.