zde se nacházíte:
Úvod > O nás > Blog > Investice do nemovitosti – je lepší byt nebo dům?

Investice do nemovitosti – je lepší byt nebo dům?

11.07.2017

Rostoucí ceny nemovitostí ve větších městech jsou, mimo jiné, zapříčiněny i poptávkou po investičních bytech vhodných na pronájem. Málokdo si však spočítá návratnost investice oproti ročnímu výnosu z pronájmu.

Obvyklý roční výnos z peněz vložených do pořízení bytu se v dnešní době pochybuje v rozmezí 3 – 5% p.a.. Jinými slovy, při relativně vysokém vkladu dosahujeme velmi konzervativního úročení. Stále jsme na tom však výrazně lépe než když svěříme peníze bance.

Je vhodné si uvědomit, že trh může být zasažen korekcí a lze tedy i utržit ztrátu na pořizovací ceně.

Prostor pro vyšší zhodnocení lze spatřit v segmentu pronájmu rodinných domů v blízkosti (do 30-ti km) větších měst. Při pořizovací ceně kolem jednoho miliónu korun, lze dosáhnout měsíčního nájemného i 10.000,-+poplatky. Roční zhodnocení z vložených prostředků tak činí 12% p.a..

Zajímavá je i nižší pořizovací cena nemovitosti a tak i možnost diverzifikace většího množství vložených finančních prostředků do více objektů. Navíc ceny tohoto typu nemovitostí nepodléhají takovým výkyvům v horších obdobích jako ceny bytů.

Při pronájmu domků v této cenové relaci lze narazit na větší komplikace ze strany potencionálních nájemníků a je tedy potřeba pečlivě vybírat a prověřovat.

Exact Swiss rolex replica With Swiss Clone Movemen.